Ingredients
Per la massa
- 500 g farina (per exemple 2/3 normal i 1/3 de força)
- 120 g aigua
- 120 g llet (semidescremada)
- 50 g de mantega
- 50 g de sucre
- 1 culleradeta de cafè de sal
- 25 g de llevat fresc de Paris (o 1 sobre de llevat sec de París). No “tipus” Royal.
(extreta de http://www.espace-recettes.fr/recettes/croissants-thermomix/28968)
Per dins
- 250 g de mantega
Per pintar els croissants
- aigua i sucre
- rovell ou
Procés
Fem la massa com volem o com podem 😉 i la deixem en un bol enfarinat i tapat amb un drap a la nevera mitja horeta.
Després, estirem amb un corró la bola en forma de creu
Posem la pastilla de mantega al mig una mica treballada (que sigui toveta, però no desfeta: entre dos papers de la mateixa mantega, i cop de corró)
Emboliquem la mantega plegant les quatre “puntes” de la creu cap a dins
Estirem amb el corró, pensant a anar posant farina de tant en tant a sota perquè no s’enganxi. Gruix aprox. 1cm
Ho pleguem a terços
Per fer els croissants, s’estiren una mica les puntes del costat ample del triangle i es cargola tot mirant d’estirar una mica la pasta. Quan es té cargolat, es poden estirar amb compte les potes en fora mentre les corbem una mica (amb els ingredients de dalt, compteu 15-20 croissants de mida “normal”)
I cap al forn (per exemple, a 215º aire i calor a sota)
Tan punt surten del forn ben calents els podem tornar a pintar amb aigua i sucre…
Bon profit.
2 respostes a Fem croissants?