Fem pa de llet?

Ingredients

Per la massa 

  • 550 g farina (per exemple 2/3 normal i 1/3 de força)
  • 300 g de llet
  • 50 g de mantega
  • 60 g de sucre
  • 1 culleradeta de cafè de sal
  • 25 g de llevat fresc de Paris (o 1 sobre de llevat sec de París). No “tipus” Royal.


(extreta de http://www.recetario.es/node/30585 )

Per pintar els pans de llet

  • aigua i sucre
  • rovell ou 

Procés
Fem la massa com volem o com podem 😉 Amb mitja pasta farem barretes (aprox. 500 grams) i amb l’altra mitja trenes (aprox. 500 grams)



Pesem i fem els trossos. A l’esquerre, 9 trossos d’uns 60 grams per les barrets. A la dreta 15 trossos d’uns 30 grams per fer les trenes.


En fem boletes, i les deixarem fer la primera llevada tapades amb un drap. Podem accelerar el procés al forn a 35º; millor si hi posem una mica d’humitat (atuell amb aigua ben calenta)  i deixem que més o menys doblin (dreta)

 tic, tac, tic, tac…

Donem forma a les peces. Comencem per fer les barretes:

I llavors fem les trenes. Estirem la pasta fent bastonets…

… fem els bastonets més llargs i prims …

… i comencem a formar les trenes (deixant-ho una mica separat)

 

Ja ho tenim a punt, ho tapem amb un drap i ho deixem a fer la segona llevada (si volem, també al forn a 35º i una mica d’humitat)

tic,tac, tic, tac…



Un cop llevat, ho pintem primer amb rovell d’ou i llavors amb una mica d’aigua i sucre i ja ho podem enfornar (a les barretes els fem un parell de talls)


 Al forn a 165º (aire i escalfor a baix)…un 25-35 minuts (segons forns) et voilà


Bon profit
Anuncis

Quant a jordir

Empordanès. Treballant a la Universitat de Girona, professor àmbit TIC, interessat en els aspectes socials de la informàtica i en la interacció home/ordinador.
Aquesta entrada ha esta publicada en cuina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s