Ingredients
Per la massa
- 550 g farina (per exemple 2/3 normal i 1/3 de força)
- 300 g de llet
- 50 g de mantega
- 60 g de sucre
- 1 culleradeta de cafè de sal
- 25 g de llevat fresc de Paris (o 1 sobre de llevat sec de París). No “tipus” Royal.
(extreta de http://www.recetario.es/node/30585 )
Per pintar els pans de llet
- aigua i sucre
- rovell ou
Fem la massa com volem o com podem 😉 Amb mitja pasta farem barretes (aprox. 500 grams) i amb l’altra mitja trenes (aprox. 500 grams)
Pesem i fem els trossos. A l’esquerre, 9 trossos d’uns 60 grams per les barrets. A la dreta 15 trossos d’uns 30 grams per fer les trenes.
En fem boletes, i les deixarem fer la primera llevada tapades amb un drap. Podem accelerar el procés al forn a 35º; millor si hi posem una mica d’humitat (atuell amb aigua ben calenta) i deixem que més o menys doblin (dreta)
Donem forma a les peces. Comencem per fer les barretes:
I llavors fem les trenes. Estirem la pasta fent bastonets…
… fem els bastonets més llargs i prims …
… i comencem a formar les trenes (deixant-ho una mica separat)
Ja ho tenim a punt, ho tapem amb un drap i ho deixem a fer la segona llevada (si volem, també al forn a 35º i una mica d’humitat)
Un cop llevat, ho pintem primer amb rovell d’ou i llavors amb una mica d’aigua i sucre i ja ho podem enfornar (a les barretes els fem un parell de talls)
Al forn a 165º (aire i escalfor a baix)…un 25-35 minuts (segons forns) et voilà