Setmana Santa… Brunyols!
Així els fem a casa: amb moltes mans
Els ingredients:
A partir de les mans, i en sentit horari fent una espiral: llevat de París, rovells d’ou, sucre, mantega fosa , infusió de xaliàndria i matafaluga, pela de llimona ratllada, clares a punt de neu, sucre amb vainilla, farina (només en surt una mica a la foto; 5 Kg en vam fer servir), llet condensada, xaliàndria i matafaluga en pols (bossetes de paper) i sal.
I comença la festa:
Llevat de París, mantega i infusió de xaliàndria i matafaluga
… afegim sucre
… xaliàndria i matafaluga en pols
… els rovells d’ou i les mans ja comencen a ser maques
… escurem bé la cassola dels rovells
… afegim la pela de llimona ratllada
… i ara ja les clares muntades
hi faltava la llet condensada i una mica de sal… i comença la part més dura: pastar la farina
anem tirant la farina, i anem pastant
… i ara canvi de pastador… mirant de deixar com més pasta de les mans al cossi millor
… i uns minuts més tard: dos pans de pasta de brunyols fets, i apunt de ser tapats per llevar. Ara, fer el dinar,… i més tard…
ja han llevat i a punt per començar a fer i fregir els brunyols
la pasta va baixant…
… la cassola va treballant…
… i els primers ja estan a punt.
sucre al gust i … Bon profit!