El secret dels brunyols? Moltes mans

Setmana Santa… Brunyols!

Així els fem a casa: amb moltes mans

Els ingredients:

Ingredients

A partir de les mans, i en sentit horari fent una espiral: llevat de París,  rovells d’ou, sucre, mantega fosa , infusió de xaliàndria i matafaluga, pela de llimona ratllada, clares a punt de neu, sucre amb vainilla, farina (només en surt una mica a la foto; 5 Kg en vam fer servir), llet condensada, xaliàndria  i matafaluga en pols (bossetes de paper) i sal.

I comença la festa:

Llevat de París, mantega i infusió de xaliàndria  i matafaluga

… afegim sucre

Xaliàndria en pols

… xaliàndria i matafaluga en pols

rovells d'ou

 … els rovells d’ou i les mans ja comencen a ser maques

… escurem bé la cassola dels rovells

clares

… afegim la pela de llimona ratllada

… i ara ja les clares muntades

hi faltava la llet condensada i una mica de sal… i comença la part més dura: pastar la farina

anem tirant la farina, i anem pastant

… i ara canvi de pastador… mirant de deixar com més pasta de les mans al cossi millor

… i uns minuts més tard: dos pans de pasta de brunyols fets, i apunt de ser tapats per llevar. Ara, fer el dinar,… i més tard…

ja han llevat i a punt per començar a fer i fregir els brunyols

la pasta va baixant…

… la cassola va treballant…

… i els primers ja estan a punt.

sucre al gust i … Bon profit!

Quant a jordir

Empordanès. Treballant a la Universitat de Girona, professor àmbit TIC, interessat en els aspectes socials de la informàtica i en la interacció home/ordinador.
Aquesta entrada ha esta publicada en cuina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s