Després dels brunyols ja fa uns anyets que intentem fer una mona torroellenca. Primer el castell, l’any passat el portal de Santa Caterina i, aquest any, hem anat directes a per Santa Caterina!
No és pas molt complicat, no fan falta pas eines especials: espàtula, ganivet, pinces pels detalls petits, un pinzell… i molta paciència, això sí.
Primer, fem les plantilles de parets i teulades (més algun element auxiliar per aguantar millor l’estructura)
Després comença el procés de fer làmines de xocolata (es fon al many maria i s’estén sobre un paper d’alumini per exemple). Quan ja és freda i una mica dura, posem les plantilles a sobre i ho retallem amb compte…
… i no ens oblidem de fer les portes i finestres (aquí el lateral Nord, la façana principal i les dues façanes del pati)
… i una estona (llarga) després, ja tenim la majoria de peces previstes a punt de començar a muntar (per la mitja torre rodona que hi ha al darrere de l’ermita vam fer servir la part de dins del cartró del rotlle de paper d’alumini, i per la part de dalt del campanar, un motlle ad-hoc d’un sol ús fet amb cartolina (en aquesta foto hi podeu buscar aquestes dues peces singulars)
… i comença l’obra: sobre la base de xocolata aixequem la façana principal (aquí cal fer servir puntals fets a mida per evitar que s’ensorri la paret).
tot seguit aixequem la façana llarga fàcil (tota recta), fent servir un altre puntal especialitzat
… i paciència i anar enganxant: la façana de darrera l’ermita i les dues parets del pati…
una paret lateral (que l’ermita no té però que ens servirà per aguantar les altres façanes)
i ja posem les parets de la darrera façana, el terrat, les parets del campanar que faltaven… I ja només faltaran les teulades, que les deixem pel final de tot per si cal refer alguna cosa
… i ja podem anar per cobrir-ho tot i posar la part de dalt del campanar, la xemeneia, l’escala del pati i el pou… i acabar els voltants de l’ermita i posar-hi una mica de color.
… acabem pintant-la tota per uniformitzar una mica i dissimular una mica les unions que no acaben de casar prou bé. I aquí la teniu:
De darrere
el lateral del terrat
Des de davant
una vista aèria
el campanar i la façana principal
i una altra vista de davant
i així és com es veu quan arribes a l’ermita:
![]() |
![]() |
… i un parell d’extres:
amb una moneda d’1€ per fer-vos una idea de la mida
… i una esplèndida orquídea del dia que vaig pujar a fer quatre fotos per fer les plantilles
Ah! i els ingredients: 4 paquets de xocolata per fondre més una mica de xocolata blanca per tapar la rosassa i fer el rellotge de sol, i quatre boletes de color. No arriba als 10€ en total (sense comptar les hores, és clar)
Impressionant! Molt bona feina! Enhorabona!!
M’ha encantat el reportatge, les explicacions, les fotos, tot tan detallat, i sobretot les ganes que hi poseu. Gràcies per compartir-ho.
ets un crak…un comentari jordi, per la proxima hi ha un paper vegetal que per cuinarque va molt be i no s’enganxarà la xocolata al paper de plata.. a nosaltres ens passava…!!
Gràcies, Natàlia. Ho provarem. Enganxar-se no s’hi enganxa pas, però hi queda el logo o les arrugues que sempre hi ha al paper… per això hi faig una capa de xocolata al final amb un pinzell. Mirarem això del paper vegetal per la propera… i també serà més ecològic 😉