Fem una mona? Edició 2016

A més dels brunyols ja fa uns anyets que intentem fer una mona torroellenca. Primer (fa cinc anys) el castell, fa quatre anys  el portal de Santa Caterina, fa tres anys  Santa Caterina, fa dos  l’ajuntament i la capella de Sant Antoni (un trosset de plaça), l’any passat La Torre Begura i aquest any hem fet l’Esglèsia de Sant Genís de Torroella de Montgrí.

No és pas molt complicat, no fan falta pas eines especials: ganivet, pinces pels detalls petits, un pinzell, alguns puntals (coberts de plàstic, per exempls)… i una mica paciència, això sí.

Primer, fem les plantilles de parets i teulades (més algun element auxiliar per aguantar millor l’estructura). Per fer les plantilles, la planta l’he agafat de Google Maps i les alçades a partir de fotos fetes a l’esglèsia (i uns quantes regles de tres i una mica d’ull per posar en correspondència les coses…)

mona1

Un cop tenim les plantilles ja fetes toca estendre sobre un full d’alumini la xocolata de cobertura fosa al bany maria fent làmines ni molt gruixudes ni molt primers (entre 1 i 2 mm)

IMG_20150403_205343

Quan ja està altre cop sòlida hi posem les plantilles de paper (compte que el costat llis serà el de sota i, per tant, cal posar les plantilles de cap per avall). Aprofitant que ho tenim encara horitzontal hi enganxem suports que aguantaran els sostres. Per enganxar fem servir xocolata fosa (no massa calenta perquè sinó ens faria forats amb l’escalfor).

mona2

I comencem a pujar les parets. Com a referència marquem la planta a la planxa que serà de base i comencem a enganxar les parets. Si s’han d’aguantar un moment, fem servir algun cobert de plàstic de base (amb els dits se’ns fondria la xocolata amb l’escalfor). Comencem amb la façana nord de l’església…

mona3

Seguim afegint altres parets i hi afegim torres i paret sud.

mona4

i ho completem amb paret nord i àbsis… (part interior)

mona5

Ara posem les parets exteriors tot voltant…

mona6

I anem posant les teulades inferiors i afegim uns travessers a dalt de tot perquè quedin més fortes les parets altes i que serviran per ajudar a posar el sostre gran (fem les plantilles de les peces amb paper abans de tallar-les)

mona7

mona8

Posem els sostres de dalt de tot …

mona9

i anem per acabar l’edificiació amb sagristia, contraforts i campanar…
monaA

monaB

monaC

I ja la tenim a punt per la pintada final…

monaD

Per acabar-la la pintem tota (per igualar els colors de la xocolata que si no saps treballar bé, com és el cas, a vegades fa clapes blanques) i li posem una mica de color…


monaEmonaFmonaG

 

i aquí a vista de dron 🙂

 

Altres anys…

IMG_20150405_191433~2

2015

201404_0033

2014

201303_0326

2013

201204_0177

2012

201104_0498

2011

Quant a jordir

Empordanès. Treballant a la Universitat de Girona, professor àmbit TIC, interessat en els aspectes socials de la informàtica i en la interacció home/ordinador.
Aquesta entrada ha esta publicada en cuina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s