Avui, una de cuina amb pasta de pa

Avui, entrada de cuina: dues preparacions a partir de pasta de pa. Uns bastonets amb pipes i un rotlle d’hamburguesa (per dir-ho d’alguna forma).

Per la pasta de pa:

  • 750 g Farina (350 normal i 400 de força)
  • 450 g aigua
  • 25 g oli
  • 20 g llevat de París (una pastilla)
  • 10 g sal
  • 5 g sucre
Fem la pasta amb l’eina que tinguem i en fem dues parts: una d’uns 400 g pel rotlle d’hamburguesa, i de la resta en farem els bastonets.
 
Bastonets de pipes
Primer fem porcions de la pasta d’entre 15 i 20 grams. Els donem forma de bola i els deixem llevar tapats fins que doblin el volum.
Aixafem les boles, hi posem unes miques de pipes i formem els bastonets
Remullem cada bastonet i el passem per un plat amb pipes
Els posem en una plàtera per anar al forn i els deixem tornar a llevar. Enfornem i quan estan cuits els treim (a uns 200 graus, el temps necessari pel forn que tinguem).
Rotlles d’hamburguesa
 
I ja ho tenim tot!
Bon profit

Quant a jordir

Empordanès. Treballant a la Universitat de Girona, professor àmbit TIC, interessat en els aspectes socials de la informàtica i en la interacció home/ordinador.
Aquesta entrada ha esta publicada en cuina. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari